fbpx

Kovos dėl pirmojo UTMA titulo nenorintis sureikšminti Karosas: manęs tai nepakeis kaip žmogaus

UTMA 8 turnyras Kaune taps istoriniu organizacijai, nes jame išaiškės pirmieji organizacijos čempionai. Dėl pirmojo tokio titulo pagal muaitai taisykles susikaus Vitas Karosas ir Arnestas Naujokas. V. Karosas vis dar geriausiai jaučiasi kikbokso pasaulyje, tačiau naujai atrasta meilė muaitai atvedė jį iki titulinės kovos. 

Balandžio 19 d. kovotojai susitiks priešpaskutinėje vakaro kovoje pagal muaitai taisykles svorio kategorijoje iki 67 kg.

Kol V. Karosas šiai kovai, kaip ir kelioms kovoms UTMA ringuose prieš tai, ruošiasi Tailande, A. Naujokas savo ginklus aštrina Klaipėdoje.

„Tailando pasiruošimas yra kiek kitoks nei Lietuvoje. Čia nuolat esu geros formos, tokie ilgi pasiruošimai mane tikrai vargina, norėčiau dažniau kovoti. Man ir tailandiečiai sako, kad spėčiau dar du kartus pakovoti, bet praleidau viską, bijau traumų. Pasiruošimas jau eina į pabaigą, likusios savaitės bus skirtos atsigauti“, – LRT.lt pasakojo V. Karosas.

Beje, po pastarosios kovos Kaune V. Karosas teigė, kad nori Tailande kovoti „Kard Chuek“ – senovinėse tradicinėse muaitai kovose, kuriose kovojama ne su pirštinėmis, o virvėmis apvyniotomis rankomis. Visgi šis planas neišdegė.

„Vėlokai atsidūriau Tailande. Reiktų ir laiko toms taisyklėms perprasti, reikia atskiro pasiruošimo. Turėjau pasirinkimą tarp UTMA ir šių kovų. Sutarėme, kad po UTMA ten kovosiu. Taip pat gavau žinių, kad galbūt lauks ir Japonija, ten kikbokso kova. Aš myliu muaitai, bet kikbokso taisyklės man yra parankesnės. Net po muaitai jaučiuosi geriau kikbokse, kaip žuvis vandenyje“, – apie savo planą kalbėjo V. Karosas.

Šią dvikovą abu kovotojai pasitinka pergalingomis nuotaikomis, nors pralaimėjimai UTMA kovose jiems taip pat yra pažįstami.

V. Karosas pastarojoje savo kovoje po itin sunkaus mūšio iškovojo pergalę prieš Vakarį Didiką, nors prieš tai nusileido Arnui Kalasiūnui, o A. Naujokas pastarąjį kartą kovojo praėjusių metų lapkritį, kai UTMA Lietuvos muaitai taurės finale įveikė Edviną Averlingą, prieš tai pusfinalyje palaužęs Matą Pultaražinską. Beje, tiek V. Karosas, tiek A. Naujokas yra pralaimėję prieš A. Kalasiūną, UTMA organizacija socialiniuose tinkluose teigė, kad pastarasis būtų pirmasis pretendentas į titulą ir susitiktų su V. Karoso ir A. Naujoko kovos nugalėtoju.

Taigi, pastarosios V. Karoso kovos tikrai nebuvo lengvos – pralaimėjimas A. Kalasiūnui buvo skaudus, o ir dvikova su V. Didika buvo kruvina ir V. Karosui reikėjo ringe palikti tikrai daug, kad iš jo išlipti galėtų pergalingai. Ką V. Karosas išmoko šių dvikovų metu?

„Kai laimėjau prieš Didiką, gavau daugiau žinučių ne apie savo gerą kovą, bet koks „kietas“ yra Didika. Abiejose šiose kovose aš per daug neišlošiau. Mano kategorijoje yra Danyla, net jei jam pralaimėčiau, būtų kitaip. Viskas remiasi į skaičius socialinėse medijose, pagal tai kartais matuojame „kietumą“. Nebuvo smagu, tai buvo dalis spaudimo“, – apie neįprastas aplinkybes pasakojo V. Karosas.

V. Karosas gavo esminį šansą iškovoti titulą, tačiau jam jis nėra pats svarbiausias.

„Man asmeniškai daug reikšmės neturi, bet tai yra didelis ir svarbus žingsnis organizacijai. Smagu matyti, kad pribręsta buvo prie to žingsnio. Svarbu nesimėtyti diržais ir titulais, smagiau visiems dabar yra nuo to. Man įdomiau daryti istoriją, turiu savo tikslus, kuriuos noriu įvykdyti, tada būsiu patenkintas. O jei turėsiu diržą ar neturėsiu diržo, manęs tai nepakeis kaip žmogaus. Daugiau išmoksti proceso metu, labiau augi jo metu, nei gaudamas titulą“, – pasakojo V. Karosas.

Įdomu ir tai, kad ši titulinė kova vyks penkis raundus – ilgesnį laiką, nei anksčiau kovodavo tiek V. Karosas, tiek A. Naujokas. Beje, V. Karosas užsiminė, kad yra įmanomas variantas, jog ši kova vyks ne tik penkis raundus po tris minutes, tačiau ir pertraukos tarp raundų gali būti ilgesnės – po dvi minutes.

„Keista. Didika sakė, kad kikboksu nekovos su manimi, bet dabar jau kovos pagal kikbokso taisykles. Naujokas yra pasaulio kikbokso vicečempionas, bet pagal kikbokso taisykles nekovos su manimi. Man nėra įdomus tas titulas, aš noriu kurti istoriją. Muaitai taškų sistema yra kitokia, 5 raundai man yra patogiau, turiu daugiau patirties tokiu formatu surinkęs. Aišku, daug kas pasimatys ir kovos metu“, – pasakojo V. Karosas.

Kalbėdamas apie savo būsimą priešininką, V. Karosas išliko pagarbus ir nepagailėjo jam pagyrimų.

„Geras, fiziškai stiprus priešininkas, aukštas, gerai smūgiuoja alkūnėmis. Nustebau, kai nesivėlė į kalbas dėl kovos pagal kikbokso taisykles. Su svorio kategorija ilgai aiškinomės. Bet viskas gerai, geras kikbokso kovotojas, bet aš irgi nesu iš lengvųjų. Puikiai žinau Naujoką, padėjau jam ruoštis kovai truputį prieš Pultaražinską, smagu, man patinka Naujokas, aš prieš jį nieko neturiu“, – teigė kovotojas.

V. Karosas pabrėžė, kad nors jo ir laukia titulinė kova UTMA organizacijoje, į ringą jis kautis eina ne dėl pinigų, o ir jam svarbių kovų ringuose Lietuvoje lieka vis mažiau.

„Nekovoju dėl pinigų, esu sau pasakęs, kad kai pradėsiu galvoti apie pinigus ir kovoti dėl jų, baigsiu karjerą. Galiu čia pirmą kartą viešai prisipažinti, kad pirmą kartą esu arti to. Po šios kovos, be Danylos ar Kalasiūno revanšo, nematau kito priešininko, prieš kurį norėčiau kovoti. Tai gal ir padarysiu pertrauką nuo kovų Lietuvoje, noriu būti Tailande, ten kovoti. Manau, kad kurį laiką liksiu Tailande, vyksta kalbos su Japonijos stipriausia kikbokso organizacija, tikiuosi, kad ten pavyks. Mane domina įdomios kovos, mane domina Danyla, jis tikriausiai geriausias mano kategorijos kovotojas“, – tvirtino V. Karosas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę:

Transliacija

Stanionis. Laukta kova

Gegužės 16 d.

Renginys

5,99 €‎

Visi 2k24 UTMA turnyrai

UTMA

Rugsėjis, Lapkritis

22,99 €‎