fbpx

Žiūrėti renginio transliaciją:

Ypatingo „Žalgirio“ ultrų palaikymo UTMA turnyre sulaukęs kikboksininkas Vaitkevičius: sunku net apibūdinti žodžiais

Ryčio Vaitkevičiaus kova „UTMA 7“ kovos menų turnyro ringe buvo sudėtinga ir pareikalavusi daug jėgų, tačiau baigėsi kovotojo pergale ir išsiskyrė ypatingu palaikymu Kauno halėje. 

R. Vaitkevičius po sudėtingos trijų raundų kikbokso kovos svorio kategorijoje iki 86 kg teisėjų sprendimu įveikė Robertą Gunią.

R. Vaitkevičiui kova prasidėjo sunkiai, tačiau jau įpusėjus pirmajam raundui jis pradėjo pataikyti taiklesnius smūgius, o galiausiai sugebėjo pirmojo raundo pabaigoje pasiųsti R. Gunią į nokdauną. Antrojo raundo pradžioje atrodė, kad pastarasis perėmė iniciatyvą, bet galingas R. Vaitkevičiaus spyris į varžovo galvą vėl siuntė pastarąjį į nokdauną. Trečiajame raunde abu kovotojai atrodė išsekę, bet R. Vaitkevičius galiausiai nužygiavo iki pergalės.

„Pasirinkau tokį kelią, einu tokiu keliu, negaliu pasiduoti. Galiu kristi, bet negaliu pasiduoti. Buvo labai sunku, bet rezultatas yra pergalė“, – po kovos LRT.lt teigė R. Vaitkevičius.

Įdomi detalė buvo tai, kad abu nokdaunus R. Vaitkevičius užfiksavo tik pačiose raundų pabaigose – net ir neturėdavo šansų surengti lemiamus išpuolius prieš sužeistą varžovą.

„Pirmą kartą buvo kažkiek juokinga, bet antrą kartą labai supykau. Reikėjo anksčiau padaryti dalykus, pats esu kaltas“, – juokėsi po kovos R. Vaitkevičius.

Tiesa, kikbokso atstovas Kauno halėje ypatingą atmosferą kūrė ir dėl gauto palaikymo – į halę sugužėjo gausus būrys „Green White Boys“ vaikinų. Tos pačios sirgalių grupės, kuri kuria aktyvų palaikymą Kauno „Žalgirio“ rungtynėse.

„Jie yra mano draugai. Aš pats palaikau „Žalgirį“, palaikau juos varžybose. Dabar jie atėjo manęs palaikyti“, – apie sirgalių ir savo ryšį pasakojo R. Vaitkevičius.

Kovotojui garsiai skambėjo skanduotė „Rytis, mūsų Rytis“, taip pat ir kuriamas triukšmas iš Kauno halės balkono kūrė išties neįprastą atmosferą, kokios beveik niekada negalima sutikti kovinio sporto renginiuose Lietuvoje.

„Jei žiūrėsime į kaimynus lenkus, kur vyksta MMA kovos, bokso kovos. Jie turi savo sirgalius, kovotojai turi savo ultras, jie ateina ir aktyviai palaiko – su skanduotėmis ir ultromis.

Manau, kad padariau istoriją UTMA ringe, esu toks pirmas kovotojas su savo ultromis. Ne savo, bet ultromis, kurie mane palaiko. Labai smagu, esu labai jiems dėkingas, sunku net apibūdinti žodžiais“, – GWB palaikymu didžiavosi R. Vaitkevičius.

Visgi, nors kovoje R. Vaitkevičiui pavyko pasiekti pergalę, tačiau ji tikrai nebuvo lengva, o ir vos antrą kartą profesionaliame ringe pasirodęs pats kovotojas po dvikovos pripažino, kad yra dalykų, kuriuos galėtų tobulinti.

„Turėjau labai sunkų pasiruošimą, tai buvo bene du sunkiausi mėnesniai per pastaruosius metus. Nesijaučiau tvirtai ant savo kojų. To ir pasimokyčiau, kad reikia pasiruošti, viską tinkamai pasidaryti ir tada ateiti į kovą“, – pasakojo R. Vaitkevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę

Vienas turnyras

UTMA

#Kaunas balandžio 19 d.

Turnyras

6,99 €‎

Visi 2k24 UTMA turnyrai

UTMA

Balandžio 19, Rugsėjis, Lapkritis

28,99 €‎