fbpx

Žiūrėti renginio transliaciją:

Lietuvos muaitai galiūnų dvikovoje Narauską Kaune įveikęs Jasiūnas: didžiausia muaitai istorijoje kova

„UTMA 7“ turnyras Kaune buvo vainikuotas nuostabia muaitai kova – svorio kategorijos iki 75 kg dvikovoje susitiko klubo „Titanas“ auklėtinis Mindaugas Narauskas ir „Jasiūnas Team“ atstovas Martynas Jasiūnas. Po atkaklios trijų raundų kovos savo pranašumą įrodė būtent M. Jasiūnas, kuris po dvikovos džiaugėsi tuo, kad pavyksta ir toliau auginti muaitai lygį Lietuvoje. 

M. Jasiūnas kovą gerai pradėjo spyriais, kurie buvo taiklūs ir aštrūs, M. Narauskui, kaip ir buvo galima tikėtis, geriau sekėsi staigios atakos, spaudimas ir sprogimai smūgiais iš arti. Tiesa, labai techniškai smūgiavęs M. Jasiūnas sugebėjo išlaikyti kovos kontrolę ir laimėjo pirmąjį raundą. M. Jasiūnas savo taiklumą išlaikė ir antrojo raundo metu, M. Narauskas ėmė palengva įsibėgėti, jo kombinacijos vis dažniau pasiekdavo tikslą, bet ir to antrajame raunde jam nepakako.

M. Narauskas nuo pat trečiojo raundo pradžios metėsi į priekį, puolė agresyviai ir stengėsi iš paskutiniųjų išmušti M. Jasiūną iš vėžių – M. Narauskas laimėjo trečiąjį raundą. Visgi, M. Narauskas laimėjo mūšį, bet ne karą, o galiausiai pergalę kovoje šventė M. Jasiūnas.

„Pirmame raunde pajaučiau, kad reikia koja mušti, gerai sekėsi, rinkau taškus. Mindaugas prasileisdavo tašką, prasileisdavo. Nedarė atsakymų, negaudė, rankomis irgi nesigavo taip, kaip esame iš jo įpratę – tų nokautinių smūgių padaryti. O toliau ne tai, kad jo pavara didėjo, bet mano mažėjo, išsikvėpiau“, – po kovos LRT.lt kalbėjo nugalėtojas M. Jasiūnas.

„Pritrūko šiek tiek spaudimo, neradau rakto, kaip jį pasiekti kovoje. Aišku, tokiame lygyje negali aklai mestis. Bandžiau prieiti, bet jis labai gerai atsistūminėjo, išeidinėjo, neradau, kaip prieiti. Galvoju, kad kiek per daug jėgų pasilikau, dar trūko dar kokios minutės laiko, trečiame raunde dar pritrūko vienos minutės ir viskas būtų buvę gerai“, – dvikovą komentavo M. Narauskas.

M. Jasiūnas į spaudos konferenciją po dvikovos atėjo kartu su savo tėčiu Žydrūnu Jasiūnu, kuris atviravo, kad sunkiausia dalis pasiruošime prieš šią dvikovą buvo svorio auginimas – praėjusiame UTMA turnyre praėjusių metų lapkritį M. Jasiūnas kovojo svorio kategorijoje iki 71 kg, o dabar teko sunkesnis iššūkis.

„Sunkiausia buvo pasiruošti tam, kad kovosime su šiek tiek sunkesniu priešininku. Turėjome tą svorį auginti, prieš tai kova buvo iki 71 kg. Tie parametrai, augintis masę, pagal tą masę dar ir būti aštriu. Priaugus svorio prarandi tą aštrumą, reikia laiko, kad spėtum adaptuotis, tas raumenų galingumas atsirastų“, – pasakojo Ž. Jasiūnas.

„Daug valgyti nebuvo lengva, po dvi porcijas, buvo momentų, kai buvau sotus, bet vis tiek reikėjo valgyti, kad augtų tie kilogramai, kad sutvirtėčiau. Manau, kad idealu būtų kovoti 73–74 kg kategorijoje, ten būtų mano pats pikas“, – savo tėtį papildė M. Jasiūnas.

Jasiūno komandos atstovai džiaugėsi tuo, kad pagrindinė UTMA turnyro kova vyko pagal muaitai taisykles ir taip pat pabrėžė, kad palengva yra atstatoma ilgą laiką muaitai sportą lydėjusi neteisybė.

„Mutai sporto šakai UTMA organizacija duoda stiprų pakilimą kiekviename turnyre, būna po 3–4 muaitai kovas, žiūri jaunimas, mato ne tik kikboksą, mato muaitai, domisi juo. Ilgą laiką susidūrėme su neteisybe, kad treniruojamės muaitai, bet kovoti turime pagal kikbokso taisykles. Nuima klinčą, alkūnes, pusę ginklų nuima, o tu kovok. Visi vertina tave pagal kikboksą. O dabar yra jaunimui geras pavyzdys, kad vyksta muaitai kovos, galima naudoti muaitai techniką, su kiekvienu turnyru matau, kad kovos bus vis aukštesnio lygio“, – dėstė Ž. Jasiūnas.

M. Jasiūnas rėžė dar drąsiau – ši kova Kauno sporto halėje, jo nuomone, buvo didžiausia muaitai kova Lietuvos istorijoje.

„Būdavo komerciniai turnyrai tik kikboksą, treniruojiesi muaitai, o nėra kovų profesionalių pagal muaitai taisykles. Po to ir nėra to lygio. Dabar galima kovoti vien muaitai, o ir pasaulio ar Europos čempionatuose jausimės, manau, tik geriau, labiau pajutę techniką. Labai smagu, kad galime tobulėti ir populiarinti šią kovą.

Čia buvo pirma pagrindinė vakaro kova UTMA organizacijoje pagal muaitai taisykles. Atvirai pasakius, tai yra didžiausia muaitai istorijoje kova – Narauskas prieš Jasiūną, „Titanas“ prieš „Jasiūnas team“. Tokių kovų gal ir nėra buvę istorijoje, ne tokio masto, ne tokio kalibro“, – pasakojo M. Jasiūnas.

Pergalę prieš UTMA organizacijos „Pound 4 Pound“ – geriausių kovotojų sąraše, neatsižvelgiant į svorio kategoriją – iki šios dvikovos buvusį M. Narauską pasiekęs M. Jasiūnas atviravo, kad po šios kovos tikėjosi susitikti su Dovydo Rimkaus ir Mato Pultaražinsko dvikovos nugalėtoju, tačiau šią kovą perkėlus į kitą turnyrą jis tiesiog nori kovoti.

„Prieš kovą galvojau, kas gali būti kitas, bet galvojau, jei įvyks Rimkaus ir Pultaržinsko kova, norėjau mesti nugalėtojui iššūkį. Ta kova neįvyko, tai nežinau. Noriu gauti kovų, garsinti muaitai ir pasirodyti – ką duos, su tuo ir kovosiu. Šiandien įveikiau TOP-1 organizacijos kovotoją, dabar visi kiti jam yra tik iš paskos“, – teigė M. Jasiūnas.

M. Narauskas teigė, kad tai buvo techniška kova, taip pat pagyrė ir M. Jasiūną. Nusivylimo pralaimėjimu neslėpęs kovotojas tvirtino, kad patyrė smūgį, bet pamokas išmoks.

„Čia yra toks smūgis, kitą kovą reiks labiau spausti, žudyti, eiti į kovą, nieko negalvoti. Įsivėliau į per daug technišką kovą“, – dėstė M. Narauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę

Vienas turnyras

UTMA

#Kaunas balandžio 19 d.

Turnyras

6,99 €‎

Visi 2k24 UTMA turnyrai

UTMA

Balandžio 19, Rugsėjis, Lapkritis

28,99 €‎