fbpx

Žiūrėti renginio transliaciją:

UTMA: trečiame raunde į nokdauną kritęs D.Dirkstys pralaimėjo M.Narauskui, D.Rimkus pasiekė revanšą prieš A.Misiūną, M.Stebuliausko kova truko 20 sekundžių

 Penktadienį Kauno sporto Halėje vyko UTMA organizacijos turnyras, kuriame įspūdingą pergalę šventė Mindaugas Narauskas, trečiame raunde pasiuntęs ūgio, ištiestų rankų ir svorio pranašumą turėjusį Dominyką Dirkstį į nokdauną bei laimėjęs teisėjų sprendimu.

Kova prasidėjo sirgaliams skanduojant „Minde“. Ūgio ir ištiestų rankų pranašumą turintis D.Dirkstys stengėsi rizikingai pulti į priekį, tuo tarpu M.Narauskas gynėsi ir puikiai kontraatakavo tiek kojomis į kojas, tiek rankomis į kūną. Likus minutei po galingo susirėmimo M.Narauskas buvo parverstas ant žemės. M.Narauskas gana dažnai pataikė priekine ranka, tuo tarpu D.Dirkstys kelis kartus labai pavojingai atakavo keliu.

Antrajame raunde M.Narauskas bandė daugiau smūgiuoti į priekinę D.Dirksčio koją, tačiau jo kvėpavimas antrajame raunde buvo gerokai paskunkėjęs ir D.Dirkstys spaudė varžovą, kuris daugiau buvo užsiėmęs gynyba.

Pirmąjame raunde teisėjai matė M.Narausko pranašumą, o štai antrajame – D.Dirksčio.

Nepaisant buvusių „purvinų kalbų“, kovotojai prieš trečią raundą apsikabino. D.Dirkstys toliau stengėsi atakuoti keliais ir spausti M.Narauską, kuris bandė mažinti atstumą ir kurti kombinacijas. Likus mažiau nei minutei M.Narauskas atliko fantastišką smūgį, po kurio D.Dirkstys prarado budrumą, o M.Narauskas tiesiog sužvėrėjo ir galingais smūgiais pasiuntė D.Dirkstį į nokdauną. Likus kelioms sekundėms iki kovos pabaigos D.Dirkstys nebegalėjo nieko padaryti ir po teisėjo stūmimo dar kartą griuvo ant žemės – M.Narauskas šventė pergalę teisėjų sprendimu.

„Pasitaikė dešinys stiprus smūgis – to ir užteko. Tą ir treniruočių metu ruošiau. Visi žino, kad pas mane ištvermės nėra per daugiausiai, bet smūgiams – užtenka, žiauriai smagu už palaikymą, labai ačiū visiems“.

– sakė M.Narauskas.

„Yra kaip yra Tikiu į Dievo planą. Jeigu šiandien taip gavosi, prasileidau pabaigoje smūgių, rytoj sugrįšiu į salę ir dirbsiu toliau. Liūdna, gaila, bet toks yra žaidimas, kartais taip būna gyvenime ir aš grįšiu stipresnis. Rytoj grįštu į salę ir dirbsiu dvigubai stipriau.”

– išskėtęs rankas ir laukdamas švilpimo sakė D.Dirkstys

Savo žodžio pabaigoje D.Dirkstys dar kreipėsi į sirgalių, kurį „pasiuntė“ toli už tai, ką jis jam rodė.

M.Narauskas UTMA turnyro svorio kategorijos iki 77 kg „Grand Prix“ pusfinalyje šių metų balandį yra nokautavęs Deividą Dunauską, tačiau kol kas finalas su A.Misiūnu, kuris teisėjų sprendimu įveikė D.Rimkų, yra nukeltas į ateities turnyrus.

M.Narauskas turėjo itin aktyvius 2022-uosius, kuomet KOK organizacijoje kovojo keturis kartus: tų metų kovo mėnesį „KOK 99“ turnyro svorio kategorijos iki 73 kg „Grand Prix“ pusfinalyje pirmame raunde techniniu nokautu įveikė Teo Mikeličių, tačiau finale teisėjų sprendimu nusileido Hubertui Dylewski. Į ringą tais metais jis sugrįžo lapkritį, kai „KOK World Series in Kaunas“ turnyre pirmajame raunde techniniu nokautu įveikė Tiago Mendesą, o tų metų gruodį „KOK Dynamite“ turnyre skirtingu teisėjų sprendimu nugalėjo Rodrigo Mineiro.

Tuo tarpu D.Dirkstys UTMA organizacijoje prieš tai kovojo tris kartus bei įveikė D.Rimkų, latvį Arturs Leisans ir A.Misiūną, o iki šios kovos „absoliučios svorio kategorijos“ (angl. „pound-for-pound“) reitinge užimė pirmą vietą.


A.Misiūno ir D.Rimkaus dvikova (11.10)

Kaip ir pirmoje tarpusavio kovoje, A.Misiūnas stengėsi naudoti priekinę ranką. Praėjus šiek tiek daugiau nei 20 sekundžių A.Misiūnas surengė galingą puolimą, tačiau nokdauno nepasiekė. Sirgaliai skandavo „Rimkenzo“, tačiau A.Misiūnas kelis kartus sugebėjo pataikyti dešine ranka, tuo tarpu D.Rimkus kiek geriau atakavo kojomis.

Antrasis raundas prasidėjo D.Rimkaus smūgiais į vidinę dešinės A.Misiūno kojos dalį, kuri jau buvo gerokai paraudonavusi. A.Misiūnas sugebėjo atlikti tiesų smūgį, po kurio iš D.Rimkaus nosies pasirodė kraujas, tuo tarpu pats D.Rimkus toliau sėkmingai atakavo į varžovo kojas. Likus 40 sekundžių A.Misiūnas atliko puikų smūgį dešine, o raundas buvo užbaigtas besikeičiant kojų smūgiais.

Pirmąjį raundą teisėjai atidavė A.Misiūnui, antrąjį – D.Rimkui, todėl trečiasis raundas buvo lemiamas.

Trečiąjį raundą D.Rimkus pradėjo nuostabiu kojos smūgiu ir tęsė atakas priekine ranka. Šiame raunde D.Rimkus buvo aktyvesnis, smūgiavo kombinacijomis ir nors A.Misiūnas atlaikė tuos smūgius, tačiau jis buvo pasyvesnis. Raundo pabaigoje A.Misiūno smūgiai dažniau skriedavo pro šalį, o D.Rimkus puikiai kontraatakavo ir galiausiai šventė pergalę teisėjų sprendimu.

„Noriu, kad visi paplotumėte Arnoldui. Kad ir kaip bus sunku jūsų gyvenime, nenustokite siekti savo tikslų ir džiaukitės mažomis, kasdienėmis pergalėmis. Noriu pasakyti, kad kovos menų ateitis esate jūs, kurie nusipirkote bilietą, kurie plojate ir rėkiate čia. Noriu visiems jums nusilenkti, Mano tėvai tris metus pykosi, o po paskutinės mano kovos tėvas grįžo iš užsienio ir mano tėvai susitaikė. Po mano kovos jie susitaikė ir tai yra geriausia, kas gali būti. Myliu jus visus, net ir tuos, kurie man rašo piktas žinutes“.

– po kovos emocingai kalbėjo D.Rimkus.

Turnyre žiūrovai išvydo ir po septynerių metų pertraukos į kovas sugrįžusį Matą Stebuliauską (4-2), kuris vos per 20 sekundžių susitvarkė su septynių pralaimėjimų seriją iki tol turėjusiu Izraelio ir Ukrainos pilietybes turinčiu ir keturis kartus „Bellator“ organizacijoje kovojusiu Kirillu Medvedovski (17-15).

Į šią kovą K.Medvedovski atėjo ne nuo pradžių ir prieš kurį laiką pakeitė susitraumavusį latvį Arturs Leisans.

M.Stebuliauskas iš pradžių keliu pasiuntė K.Medvedovskį ant žemės ir nors leido jam atsikelti, tačiau tada M.Stebuliauskas toliau „atjungė“ varžovo kairę koją bei keliais smūgiais pasiuntė jį į nokdauną ir teisėjas nutraukė kovą.

Po tokios greitos pergalės Kauno sporto Halėje pasigirdo sirgalių šūksniai „gėda“, tačiau jie tikrai buvo skirti ne M.Stebuliauskui.

„Norėjosi ilgiau, dar kartosim, visą laiką per tuos septynerius metus sportavau, pats esu treneris, važiuoju su sportininkais, bet norisi ir pačiam. Dar tikrai pasimatysime“.

– sakė M.Stebuliauskas.

Šiame turnyre sirgliai išvydo net keturias „Muay Thai“ kovas. Vitas Karosas (8-3) kiek geriau pradėjo kovą su Arnu Kalasiūnu (2-0), tačiau trečiajame raunde po puikių A.Kalasiūno smūgių keliais krito į du nokdaunus ir teisėjai po trijų raundų pergalę atidavė A.Kalasiūnui.

Kovoje dėl Lietuvos „Muay Thai“’ taurės nuo pat pradžių į priekį ėjęs ir daugiau tikslesnių smūgių atlikęs Arnestas Naujokas (2-1), privertė po antrojo raundo iš kovos pasitraukti Edviną Averlingą (3-1). Praėjusiame UTMA turnyre vykusiuose pusfinaliuose A.Averlingas nugalėjo Arvydą Gervę, o A.Naujokas – Matą Pultaražinską.

„Labai džiaugiuosi, rytais iš taurės gersiu arbatą, esu labai laimingas, darbas pasiteisino. Planas buvo kuo daugiau atakuoti alkūnėmis, nuvarginti varžovą. Mačiau, kad jeigu varžovas eis į trečią raundą, jis ten nebeturės jėgų ir greičiausiai kova būtų pasibaigusi anksčiau laiko“.

– po pergalės sakė A.Naujokas.

Kitose „Muay Thai“ kovose Tadas Zdanevičius (7-2) antrajame raunde įveikė Nedą Mikalauską (6-3), o Martynas Jasiūnas (15-6) prakirto ispano Aarono Benayaso (16-5) galvą bei pergalę šventė teisėjų sprendimu.

Apšildomoje turnyro kikbokso kovoje Simonas Bielinis pirmajame raunde nokautu įveikė Severyn Rinkevič.

Turnyro kovos:

„Muay Thai“ kova: Nedas Mikalauskas (6-3) – Tadas Zdanevičius (7-2) / T.Zdanevičiaus pergalė antrajame raunde techniniu nokautu

Kikbokso kova iki 75 kg: Severyn Rinkevič (74,7 kg) – Simonas Bielinis (74,7 kg) / S.Bielinis pergalė pirmajame raunde nokautu

„Muay Thai“ kova iki 71 kg: Aaronas Benayas (16-5, 70,9 kg) – Martynas Jasiūnas (15-6, 70,7 kg) / M.Jasiūno pergalė teisėjų sprendimu

„Muay Thai“ kova iki 67 kg: Vitas Karosas (8-3, 66,7 kg) – Arnas Kalasiūnas (2-0, 67 kg) / A.Kalasiūno pergalė teisėjų sprendimu

„Muay Thai“ kova iki 69 kg: Arnestas Naujokas (2-1, 69 kg) – Edvinas Averlingis (3-1, 68,5 kg) / A.Naujoko pergalė techniniu nokautu

MMA kova iki 77 kg: Kirillas Medvedovski (17-15, 77,3 kg) – Matas Stebuliauskas (4-2, 76,7 kg) / M.Stebuliausko pergalė nokautu per 20 sekundžių

Kikbokso kova iki 77 kg: Arnoldas Misiūnas (77,3 kg) ir Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus (77 kg) / D.Rimkaus pergalė teisėjų sprendimu

Kikbokso kova iki 84 kg: Mindaugas Narauskas (23-5, 77,7 kg) ir Dominykas Dirkstys (5-1, 84,2 kg) / M.Narausko pergalė teisėjų sprendimu


D.Dirksčio žodis

„Yra kaip yra“, – išskėtęs rankas ir laukdamas švilpimo sakė D.Dirkstys. „Tikiu į Dievo planą. Jeigu šiandien taip gavosi, prasileidau pabaigoje smūgių, rytoj sugrįšiu į salę ir dirbsiu toliau. Liūdna, gaila, bet toks yra žaidimas, kartais taip būna gyvenime ir aš grįšiu stipresnis. Rytoj grįštu į salę ir dirbsiu dvigubai stipriau“. Savo žodžio pabaigoje D.Dirkstys dar kreipėsi į sirgalių, kurį „pasiuntė toli“ už tai, ką jis jam rodė.

Trečiasis raundas

Nepaisant buvusių „purvinų kalbų“, kovotojai prieš trečią raundą apsikabino. D.Dirkstys toliau stengėsi atakuoti keliais ir spausti M.Narauską, kuris bandė mažinti atstumą ir kurti kombinacijas. Likus mažiau nei minutei M.Narauskas atliko fantastišką smūgį, po kurio D.Dirkstys prarado budrumą, o M.Narauskas tiesiog sužvėrėjo ir galingais smūgiais pasiuntė D.Dirkstį į nokdauną! Likus kelioms sekundėms iki kovos pabaigos D.Dirkstys nebegalėjo nieko padaryti ir dar kartą griuvo ant žemės – M.Narauskas šventė pergalę teisėjų sprendimu!

„Pasitaikė dešinys stiprus smūgis – to ir užteko. Tą ir treniruočių metu ruošiau. Visi žino, kad pas mane ištvermės nėra per daugiausiai, bet smūgiams – užtenka“, – sakė M.Narauskas. „Žiauriai smagu už palaikymą, labai ačiū visiems“.

Antrasis raundas

M.Narauskas bandė daugiau smūgiuoti į priekinę D.Dirksčio koją, tačiau jo kvėpavimas antrajame raunde buvo gerokai paskunkėjęs ir D.Dirkstys spaudė varžovą, kuris daugiau buvo užsiėmęs gynyba.

Antrąjį raundą teisėjai atidavė D.Dirksčiui – kol kas yra lygiosios.

Pirmasis raundas

Kova prasidėjo sirgaliams skanduojant „Minde“. Ūgio ir ištiestų rankų pranašumą turintis D.Dirkstys stengėsi rizikingai pulti į priekį, tuo tarpu M.Narauskas gynėsi ir puikiai kontraatakavo tiek kojomis į kojas, tiek rankomis į kūną. Likus minutei po galingo susirėmimo M.Narauskas buvo parverstas ant žemės. M.Narauskas gana dažnai pataikė priekine ranka, tuo tarpu D.Dirkstys kelis kartus labai pavojingai atakavo keliu.

Teisėjai pirmąjį raundą atidavė M.Narauskui.

Pagrindinės kovos dalyviai žengė į ringą

Kikbokso kova iki 84 kg: 26-erių metų Mindaugas Narauskas (22-5, 77,7 kg) ir 22-ejų metų Dominykas Dirkstys (5-0, 84,2 kg)

Atnaujinta 22.40 val.

Prieš paskutinę vakaro kovą skelbiama 10 minučių pertrauka. Pagrindinė vakaro kova prasidės maždaug 22.50 val.

D.Rimkaus pergalė teisėjų sprendimu

Kaip ir pirmoje tarpusavio kovoje, A.Misiūnas stengėsi naudoti priekinę ranką. Praėjus šiek tiek daugiau nei 20 sekundžių A.Misiūnas surengė galingą puolimą, tačiau nokdauno nepasiekė. Sirgaliai skandavo „Rimkenzo“, tačiau A.Misiūnas kelis kartus sugebėjo pataikyti dešine ranka, tuo tarpu D.Rimkus kiek geriau atakavo kojomis. Antrasis raundas prasidėjo D.Rimkaus smūgiais į vidinę dešinės A.Misiūno kojos dalį, kuri jau buvo gerokai paraudonavusi. A.Misiūnas sugebėjo atlikti tiesų smūgį, po kurio iš D.Rimkaus nosies pasirodė kraujas, tuo tarpu pats D.Rimkus toliau sėkmingai atakavo į varžovo kojas. Likus 40 sekundžių A.Misiūnas atliko puikų smūgį dešine, o raundas buvo užbaigtas besikeičiant kojų smūgiais. Pirmąjį raundą teisėjai atidavė A.Misiūnui, antrąjį – D.Rimkui, todėl trečiasis raundas buvo lemiamas. Trečiąjį raundą D.Rimkus pradėjo nuostabiu kojos smūgiu ir tęsė atakas priekine ranka. Šiame raunde D.Rimkus buvo aktyvesnis, smūgiavo kombinacijomis ir nors A.Misiūnas atlaikė tuos smūgius, tačiau jis buvo pasyvesnis. Raundo pabaigoje A.Misiūno smūgiai dažniau skriedavo pro šalį, o D.Rimkus puikiai kontraatakavo ir galiausiai šventė pergalę teisėjų sprendimu.

„Noriu, kad visi paplotumėte Arnoldui. Kad ir kaip bus sunku jūsų gyvenime, nenustokite siekti savo tikslų ir džiaukitės mažomis, kasdienėmis pergalėmis. Noriu pasakyti, kad kovos menų ateitis esate jūs, kurie nusipirkote bilietą, kurie plojate ir rėkiate čia. Noriu visiems jums nusilenkti“, – po kovos emocingai kalbėjo D.Rimkus. „Mano tėvai tris metus pykosi, o po paskutinės mano kovos tėvas grįžo iš užsienio ir mano tėvai susitaikė. Po mano kovos jie susitaikė ir tai yra geriausia, kas gali būti. Myliu jus visus, net ir tuos, kurie man rašo piktas žinutes“.

Septintoji kova

Kikbokso kova iki 77 kg: 27-erių metų Arnoldas Misiūnas (2-1, 77,3 kg) ir 24-erių metų Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus (10-3, 77 kg)

M.Stebuliausko pergalė nokautu

Kova truko vos 20 sekundžių: M.Stebuliauskas iš pradžių keliu pasiuntė K.Medvedovskį ant žemės ir nors leido jam atsikelti, tačiau tada M.Stebuliauskas toliau „atjungė“ varžovo kairę koją bei keliais smūgiais pasiuntė jį į nokdauną ir teisėjas nutraukė kovą. Po tokios greitos pergalės Kauno sporto Halėje pasigirdo sirgalių šūksniai „gėda“, tačiau jie tikrai buvo skirti ne M.Stebuliauskui.

„Norėjosi ilgiau, dar kartosim“, – sakė M.Stebuliauskas. „Visą laiką per tuos septynerius metus sportavau, pats esu treneris, važiuoju su sportininkais, bet norisi ir pačiam. Dar tikrai pasimatysime“.

Šeštoji kova

MMA kova iki 77 kg: 30-metis Kirillas Medvedovski (17-14, 77,3 kg) ir 31-erių metų Matas Stebuliauskas (3-2, 76,7 kg)

Atnaujinta 21.56 val.

Paskutinės trys turnyro kovos prasidės 22.05 val.

Pertrauka

Šiuo metu turnyre pertrauka, laukiama paskutinių trijų kovų.

A.Naujoko pergalė techniniu nokautu

A.Naujokas pirmajame raunde sugebėjo išmušti varžovą iš vėžių ir eidamas į priekį buvo kur kas aktyvesnis. Antrajame raunde situacija nesikeitė, A.Naujokas pajautė varžovo kraujo skonį ir ne kartą numetė jį ant grindų bei nuolat eidamas į priekį smūgiavo tiek iš toliau, tiek ir klinče. Nors kurį laiką kovotojai dar ruošėsi trečiajam raundui, tačiau galiausiai E.Averlingis atsisakė tęsti kovą ir Lietuvos „Muay Thai“ taurę iškovojo A.Naujokas.

„Labai džiaugiuosi, rytais iš taurės gersiu arbatą“, – sakė A.Naujokas. „Esu labai laimingas, darbas pasiteisino. Planas buvo kuo daugiau atakuoti alkūnėmis, nuvarginti varžovą. Mačiau, kad jeigu varžovas eis į trečią raundą, jis ten nebeturės jėgų ir greičiausiai kova būtų pasibaigusi anksčiau laiko“.

Penktoji kova

Lietuvos „Muay Thai“ taurės finale svorio kategorijoje iki 69 kg susikaus 19-metis Arnestas Naujokas (1-1) ir 18-metis Edvinas Averlingis (3-0)

A.Kalasiūno pergalė teisėjų sprendimu

Pirmajame raunde kiek geresnis buvo V.Karosas, tačiau jau antrajame raunde kova išsilygino, o trečiajame raunde V.Karosas krito į du nokdaunus ir pergalę po teisėjų sprendimo šventė A.Kalasiūnas.

Ketvirtoji kova

„Muay Thai“ kova iki 67 kg: 22-ejų metų Vitas Karosas (8-2) ir 22-ejų metų Arnas Kalasiūnas (1-0)

M.Jasiūno pergalė teisėjų sprendimu

Nuo pat pradžių A.Benayas pradėjo spausti varžovą, tačiau M.Jasiūnas puikiai kovojo klinče ir mažindamas atstumą antrajame raunde alkūne sugebėjo prakirsti varžovo galvą. Abu pirmuosius raundus laimėjęs M.Jasiūnas ir trečiajame raunde buvo tikslesnis, techniškesnis bei šventė pergalę.

„Pagal profesionalias taisykles kovojau prieš 2 ar 3 metus, todėl nebuvo lengva ir padėkojau varžovui už šią galimybę kovoti. Su kiekviena kova ringe tobulėji ir jautiesi laisviau. Kova buvo gana lygi, neišskirčiau, kad kažkurioje srityje buvau labai pranašesnis. Daug alkūnių praskriejo pro šoną ir jeigu būčiau pataikęs, galbūt kova nebūtų trukusi tris raundus“, – po kovos sakė M.Jasiūnas.

Trečioji kova

„Muay Thai“ kova iki 71 kg: 20-metis Aaronas Benayas (16-4) ir 20-metis Martynas Jasiūnas (14-6)

Atnaujinta 20.31 val.

Kurį laiką UTMA turnyro metu buvo filmuojamas filmas, kuriame vaidino ir Matas Pultaražinskas, todėl turnyro kovos kurį laiką nevyko.

Antroji turnyro kova

Kikbokso kovoje iki 75 kg Simonas Bielinis pirmajame raunde nokautavo Severyn Rinkevič.

T.Zdanevičiaus pergalė techniniu nokautu

T.Zdanevičius antrajame raunde pasiuntė N.Mikalauską į du nokdaunus ir nors jo paties skruostas buvo prakirstas, tačiau N.Mikalauskas atsisakė tęsti kovą ir pergalę šventė T.Zdanevičius.

Prasideda pirmoji kova

Prasideda pirmoji „Muay Thai“ kova: 17-metis Nedas Mikalauskas (6-2) ir 18-metis Tadas Zdanevičius (6-2)

Atnaujinta 19.42 val.

Turnyras pagaliau prasideda!

Turnyro pradžia – dar nukeliama

Arenoje kabantis laikrodis rodo, kad naujas turnyro pradžios laikas – 19.40 val.

Nukelta turnyro pradžia

Skelbiama, kad turnyras prasidės 19.20 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę

Vienas turnyras

UTMA

#Kaunas balandžio 19 d.

Turnyras

6,99 €‎

Visi 2k24 UTMA turnyrai

UTMA

Balandžio 19, Rugsėjis, Lapkritis

28,99 €‎