fbpx

Įsimintinai mėgėjų ringe apšilęs M.Karosas veria kikbokso profesionalų duris

„Gavau pasiūlymą, o kaip žinia, gero pasiūlymo nederėtų atsisakyti, – nusišypsojo kovotojas Matas Karosas, laukiantis savo debiuto profesionalų ringe. – Žinau, kad turiu pasitikti progas ir pademonstruoti, ką galiu“.

Liepos 15 dieną jau gerai visiems žinomo Vito Karoso jaunesnysis brolis „UTMA.Palanga“ ringe svorio kategorijoje iki 77 kilogramų surems pirštines su Jonu Montvidu.

„Su broliu tik pakalbėjome apie priešininką, tačiau, ar jau laikas debiutuoti profesionalų ringe, nekalbėjome“, – nusijuokė „Fighter House“ klubo atstovas, jau neblogai apšilęs kojas kikbokso mėgėjų ringe.

Kovo mėnesį atvirame Lietuvos kikbokso čempionate M.Karosas iškovojo auksą, finale įveikęs „King of Kings“ ringe švytintį „Sparta Fight Gym“ atstovą Raimondą Avlasevičių. Kiek vėliau kitose varžybose keliai suvedė ir su „spartiečiu“ Ričardu Kuliu. Tąkart teisėjų sprendimu pranašumą įrodė „spartietis“.

„Apylygė kova, negalėjau pykti, kad pergalę teisėjai atidavė R.Kuliui. Nebūčiau pykęs, jei teisėjas būtų iškėlęs mano ranką į viršų, – nusijuokė M.Karosas. – R.Avlasevičius? Su juo buvo žymiai lengviau negu su R.Kuliu. Gal dėl to, kad skyrėsi šiose kovose svorio kategorija? Su R.Kuliu koviausi aukštesnėje svorio kategorijoje – nei ten mečiau svorį, nei ką. Buvo kiek negerai. Svoris, manau, koją ir pakišo. Jei būčiau savo svoryje, tikiu, būčiau susitvarkęs. O R.Avlasevičius man yra parankus. Jis mane spaudė, aš bandžiau to spaudimo atsikratyti. O dar reikia priprasti, kad galima atakuoti kojomis…“

Priminsime, kad M.Karosas yra daugkartinis Lietuvos jaunių ir jaunimo bokso čempionas, todėl pratintis prie kikbokso taisyklių tenka iki šiol.

„Sunku pajungti kojas į darbą. Bet vis drąsiau spiriu, pačiam įdomiau. Ir įvairiausių suktukų jau moku – prisimokiau… iš indiškų filmų, kuriuose herojai skraido, – nusijuokė kovotojas. – O jei rimtai, dabar įdomiau viskas, atsirado daugiau skonio kovoje“.
Prabilęs apie būsimą priešininką ringe – J.Montvidą – kovotojas priminė, kad „pirmasis“ poros pasimatymas jau buvo įvykęs.

„Esame kovoję. Stiliumi jis panašus į R.Avlasevičių, tik spaudė tuomet mažiau. Viskas taip pat, tik lengviau. Šįkart, tikiuosi, jis pasistengs, – sakė M.Karosas. – Neblogas jis kovotojas, bet… Nemanau, kad kažkuo mane nustebins“.

Sulaukęs prašymo įvertinti save kaip kikboksininką, M.Karosas kiek susimąstė: „Paprastas aš… Atėjau iš bokso. Niekuo neypatingas. Tiesiog šiek tiek talento yra ir daug darbo įdėta. Viskas. Nieko įspūdingo. Bet gal aš kiek kuklinuosi“.

Bent jau kol kas jaudulio M.Karosas prieš debiutą profesionalų ringe nejaučia. „Jis atsiras dieną prieš, – pabrėžė kovotojas. – Tiesiog iš niekur nieko – lieka 24 valandos ir viskas įsijungia. Artėjant kovai jis mažėja. Žinau, kad eisiu į ringą padaryti tai, ką moku, ką galiu, ir važiuosiu namo ilsėtis. Dar pavalgyti kažką skanaus reikės“.

Paklaustas, kada paskutinį kartą yra tekę viename turnyre dalyvauti kartu su broliu Vitu, kovotojas nusijuokė: „Devyniasdešimtais per pūgą… Nepamenu. Labai senai. Dar bokso laikais“.

Sportas.lt primena, kad „UTMA.Palanga“ ringe V.Karosas kausis su klubo „Titanas“ auklėtiniu Matu Pultaražinsku. Pirmasis šių kovotojų susirėmimas baigėsi M.Pultaražinsko pergale.

„Aš labiau jaudinsiuosi dėl brolio, o ne dėl savęs. Nežinau, kodėl, bet visada taip būna, – šypsojosi M.Karosas. – Baigsiu savo kovą ir su nekantrumu lauksiu brolio pasirodymo“.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę:

Transliacija

UTMA #9

Rugsėjo 28 d.

12,99 €‎

UTMA #9 ir #10 turnyrai

UTMA

Rugsėjis, Lapkritis

24,99 €‎