fbpx
topsport

„Sparta Gym“ treneris A.Šipaila laukia S.Maslobojevo ir E.Šalkovskij kovų su D.Dirksčiu: „Lauksime ringe, tikėkimės, kad nenutiks nieko su sveikatomis, su svoriais ir viskuo kitu“

Trečiadienį UTMA kovinio sporto organizacija oficialiai pasirašė sutartis su trimis „Sparta Gym“ klubo kovotojais – Edvinu Šalkovskij, Henriku Vikšraičiu ir Raimondu Avlasevičiumi – o su Sergejumi Maslobojevu pasiekė žodinį susitarimą.

„Žalgirio“ arenoje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje su kovotojais buvo ir „Sparta Gym“ treneris Andrius Šipaila, kuris papasakojo apie pagrindinius motyvus persikelti iš „King of Kings“ organizacijos į UTMA bei kalbėjo apie tai, jog UTMA absoliučios svorio kategorijos (angl. pound-for-pound) lyderis Dominykas Dirkstys dabar galės netrukdomas stoti į kovą su S.Maslobojevu bei E.Šalkovskij.

„Tas derybų ir pokalbių kelias nebuvo ilgas. UTMA yra nauja ir auganti organizacija, ypatingai turinti kovotojų, kurie anksčiau kovojo KOK bei perėję į UTMA pradėjo kalbėti, kad yra patys geriausi ir stipriausi, jog kažkas su jais vengia kovoti. Mes visi čia – sveiki – lauksime ringe. Tikimės, kad Dominykui (Dirksčiui, – aut. past.), kuris bent jau su dvejais iš mūsų nori sukovoti, nenutiks nieko su sveikatomis, su svoriais ir viskuo kitu, ar ten nebus keliamos sąlygos nusimesti svorį iki 75 kg ar 80 kg. Tikiuosi, kad artimiausiu metu šios kovos įvyks.

Nieko neturime prieš KOK organizaciją, viskas mums ten buvo gerai, tiesiog gavome šiai dienai geriausias sąlygas, turime čia iššūkių ir esame čia“, – pasakojo A.Šipaila.

– Kokie jūsų kovotojų pranašumai prieš tuos, kurie kalba?

– Visą laiką mes matome juos ir tikimės pergalių. Niekada neiname pralaimėti, ne to atėjome, kad tiesiog pasirodytume. Dauguma kovos mylėtojų ir taip žino mūsų kovotojus, todėl ateiname čia kovoti. Kas daugiau domisi kovomis, taip pat žino, kad buvusioje organizacijoje mes nesirikdavome varžovų, o kovodavome su stipriais kovotojais. Viena iš paskutinių kovų buvo Henriko Vikšraičio dvikova dėl titulo prieš Chico Kwasi (2021 m. lapkritį „KOK 96“ turnyre, – aut. past.), kuris šiuo metu yra „Glory“ čempionas. Tas pats Raimondo Avlasevičiaus varžovas Manuelis Rifa, kuris buvo laimėjęs prieš Henriką Vikšraitį. Ir Sergejaus Malsobojevo varžovia buvo iš „Glory“ organizacijos. Mes už visus iššūkius, stengsimės maksimaliai atlikti savo darbą. Mūsų klubas nemėgsta apie kažką negražiai kalbėti, mes gerbiame visus žmones, o ringe pamatysime. Mes ne žodžiais, o darbais tėvynę mylime.

– Kokios tos sąlygos, kurios labiausiai tenkino UTMA organizacijoje?

– Šiais laikais daug ką nulemia finansinės sąlygos. Šiai dienai tai buvo geriausias pasiūlymas iš finansinės perspektyvos, todėl mes ir čia.

– Ateinant „Sparta Gym“ klubui į UTMA organizaciją atsiranda pilnavertiška konkurencija tarp Lietuvos sporto klubų. Kiek jūs, kaip treneris, turite ambicijos išbandyti jėgas su kitais klubais bei bent jau neoficialiai pasivaržyti, kuris klubas geresnis Lietuvoje?

– Čia nėra jokios varžytuvės, mūsų klubas ir anksčiau yra kovojęs prieš visus tuos klubus. Esame susitikę įvairiuose turnyruose, kikbokso WAKO organizacijos turnyruose. Mes eilę metų K-1 srityje pirmą komandinę vietą tiek Baltijos šalių, tiek ir Lietuvos turnyruose. Mums nereikia įrodinėti, kad esame kažkoks geriausias klubas ar panašiai, kiekvienam žmogui savas klubas yra geriausias ir to nepakeisi. Nėra vienos nuomonės, kurie geriausi ar blogiausi. Vieną sezoną aiškiniesi, kitą – viskas iš pradžių. Nėra tikslas užsidėti kažkokią varnelę, kad užsirašytume, jog mes čia numeris vienas. Kiekvienam savas treneris mieliausias, savas miestas, savas klubas.. Kiek žmonių, tiek nuomonių. Ačiū Dievui, gyvename laisvoje demokratinėje valstybėje ir galime rinktis, kas kam patinka.

– Žiūrint į galimus varžovus, ar galit pasakyti, su kuo iš jūsų kovotojų, būtų įdomiausia susitikti?

– Yra daug tų įdomių kovų, Henriko kova jau paskelbta prieš Matą Stebuliauską, R.Avlasevičiaus varžovas bus paskelbtas artimiausiu metu. Be abejo Dominyko laukia du 90 kg svorio kovotojai. Per mūsų keturių kovų kontraktą norėtume, kad įvyktų tos dvikovos ir tos kalbos neliktų tik kalbomis. Kaip tik, Dominykas jau sulaukė, kad kitais metais Sergejui 38-eri, subrendęs vyras, turi progą įrodyti savo kalbas. Taip pat norėtų, kad kuo greičiau sukovotų Edvinas.

Toliau tai viskas aišku – H.Vikšraitis su R.Avlasevičiumi atėjo į svorio kategoriją iki 77 kg. Mes ten jau aptarėme tuos kovotojus – Mindaugas Narauskas, Dovydas Rimkus, Matas Pultaražinskas, Martynas Jasiūnas.. Bet kuriuo atveju visi su visais susitiks. Žinome Sergejaus ir Edvino svorio kategoriją, iš tokio svorio kol kas yra tik Dominykas, daugiau nežinau Lietuvos kovotojų, galbūt atsiras daugiau. Nesu linkęs į kalbas, kad Edvinas kovotų prieš „Rimkenzo“, kuris sveria 75 kg, ar ten naujoko, kuris sveria 70 kg, bet pereitų į 90 kg. Nenorime jokių absurdiškų kovų.

– Kokia situacija su „Glory“ organizacija?

– Apie „Glory“ ir sutartis iki galo dar nėra viskas patvirtinta, nes mūsų kontraktas su „Glory“ dar galioja. Norėtume kuo mažiau klausimų apie tai, nes tikrai dar ne viskas aišku. Viskas paaiškės artimiausiu metu, o šiuo metu tiesiog mus tenkina sąlygos, bet tai yra žodinio susitarimo reikalas, o ne kažkokių konkrečių veiksmų laikas. Sulaukime, kol baigsis mūsų kontraktas su „Glory“, o jis baigsis greitai, tuomet galėsime kalbėti apie oficialumą ir datas.

– Ką S.Maslobojevui galima pasiimti iš būsimo etapo UTMA?

– Pirmas dalykas tai užtildyti kalbas. Tuomet – finansinė pusė. Manau, kad Sergejus pasauliniu mastu jau yra visiems ir viską įrodęs. Gerbiu visus Lietuvos kovotojus, bet šiuo metu, kurie yra aktyvūs ir kovoja, nežinau nei vieno kovotojo, kuris ONE FC neturėtų nei vieno pralaimėjimo, kuris du kartus taptų WAKO pasaulio čempionu. Jis apskritai yra vienintelis toks per visą Lietuvos istoriją, kadangi nuo 1991 m. niekas nėra laimėję WAKO pasaulio čempiono titulo. Jis yra „Glory“ diržo savininkas ir t.t. Ką dar labiau pasiekti? Nežinau. Galbūt UTMA suorganizuos kokias tarpgalaktines kažkokias kovas.. Tai yra tikrai geras finansinis pasiūlymas, tai yra apie tuos garsiai kalbančius žmones, štai, mes čia. Tiesiog galbūt norime sudėlioti taškus ant „i“. Suprantame, kad karjera nėra begalinė. Norėtųsi, kad Sergejus kovotų ir 45-erių metų, kai kurie iš UTMA su juo norėtų susitikti, kai jam bus 52 metai, bet.. Pagrindinis tikslas yra toks.

– Tiesiogiai ar netiesiogiai minite D.Dirkstį, kuris yra metęs iššūkius S.Maslobojevui ir E.Šalkovskij. Turite tą ambiciją išsiaiškinti tuos santykius?

– Ar išsiaiškinti, ar neišsiaiškinti.. Žmogus kalba, jis mėto mums tuos iššūkius, kalba, kad primuštų po du ringe ir panašiai. Žmogus tegu atsako už savo žodžius, viskas labai paprasta.

– Ateinate net su keturiais kovotojais į UTMA organizaciją. Ar galėtumėte pasakyti kažkokių jaunų pavardžių, kurie yra perspektyvūs jūsų klube?

– Dabar mes kalbame apie keturis kovotojus, kurie turės ilgesnio laikotarpio kontraktą – 4 kovų. Bet mes taip pat deramės ir dėl vienkartinių pasirodymų, kurie yra kovoję kitose organizacijose, bet kad jie galėtų įrodyti. Mūsų klube sportuoja mergina iš Ukrainos, WAKO pasaulio čempionė Alina Martyniuk, jai stengiamės derinti kovą rugsėjo 28-ą dieną. Turime Rytį Lekį, yra Deividas Michnevičius, kuris yra įveikęs svorio kategorijoje iki 70 kg Arnestą Naujoką. Yra ir kitų kovotojų, jūs tik darykite turnyrus, mes surasime kovotojus.

– Talento „Sprta Gym“ netrūksta?

– Kol kas užtenka, o vėliau pažiūrėsime. UTMA organizacija artimiausią turnyrą Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs rugsėjo 28-ą dieną, o lapkričio 8-ą suplanuotas jau dešimtasis UTMA turnyras, kuris vyks Kauno sporto Halėje.




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę:

Transliacija

UTMA #9

Rugsėjo 28 d.

12,99 €‎

UTMA #9 ir #10 turnyrai

UTMA

Rugsėjis, Lapkritis

24,99 €‎