fbpx
topsport

Į UTMA persikėlęs ir Dirksčio nepamiršęs Maslobojevas: nesulaukėme, patys atėjome

Ilgus metus Lietuvoje KOK organizacijoje kovojęs S. Maslobojevas nusprendė savo talentus perkelti į UTMA organizaciją. Tituluotas kikboksininkas teigė, kad vienas iš lemiančių faktorių šiam sprendimui buvo patrauklus finansinis pasiūlymas, o taip pat jis šiame savo karjeros etape nori rasti sau kuo geresnius iššūkius. 

Priminsime, kad ilgus metus S. Maslobojevas, kaip ir kiti „Sparta Gym“ klubo kovotojai, Lietuvoje kaudavosi KOK rengiamuose turnyruose, pats S. Maslobojevas buvo tapęs ir organizacijos čempionu, tačiau dabar jis ir dar trys to pačio klubo kovotojai nusprendė pasukti savo kelius į UTMA organizaciją.

„Buvo daug kalbų, daug derybų. Priėmėme sprendimą, kuris tenkina abi puses. Liko oficiali dalis, kažkur uždaryti vienas duris, atsidarys naujos, keliausime toliau. UTMA yra jaunesnė, bet labai ambicinga organizacija, bando kelti Lietuvos kovotojus, duoda jiems neblogus iššūkius. Man tai patinka, kelia pagarbą. Ateiname ir pažiūrėsime, kas čia yra geriausias šalyje“, – teigė S. Maslobojevas.

Kovotojas pabrėžė, kad jam buvo svarbi šio pasiūlymo finansinė pusė, o dabar jis labiausiai ieško kuo jam įdomesnių iššūkių.

„Čia yra naujas iššūkis, atėjo geras finansinis pasiūlymas, kuris mane tenkina. Namų sau ir jums nepastatysiu, bet smagiai laiką tikrai praleisiu. Priešininkai čia, žinau, visada būna konkurencingi, man reikia iššūkių, tikiu, kad juos gausiu. Esu tokioje situacijoje, kai diržai, organizacijos, manęs nenustebins. Man reikia vardų.

Duoda man organizacija iššūkį, nesu rinkęsis priešininko. Klausimas tik dėl honoraro ir kiek pasiruošti. Dabar sakau, kad nesvarbu kas, jei turiu 5 savaites pasiruošti, nesvarbu, su kuo kovoti. Man reikia pasižymėjusių ir pasiekusių priešininkų. Man pačiam Kaunas patinka, jaučiuosi, kaip namuose. Man patinka tai, kas vyksta. Kelione reikia mėgautis, būna iššūkių. Čia yra organizacijų reikalai, kaip jie suksis toliau. Mūsų sutartys nėra išskirtinės, galime visur kovoti, galime daug ką nuveikti, bet kalbėkite skaičiais, galimybės, pasiūlymais, tada žiūrėsime“, – dėstė savo situaciją S. Maslobojevas.

Pastarąjį kartą S. Maslobojevas ringe pasirodė „Glory Grand Prix“ turnyro pusfinalyje, kuriame patyrė pralaimėjimą prieš Bahramą Rajabzadehą. Oficialiai buvo paskelbta, kad po to, kai lietuvio priešininkas jam prakirto galvą, kaip atrodė, smūgiu galva, buvo nuspręsta, kad smūgis galva buvo netyčinis, o S. Maslobojevas atsisakė tęsti dvikovą.

Priminsime, kad S. Maslobojevas yra buvęs ir „Glory“ pasaulio čempionu, titulą prarado po to, kai dėl prakirstos kojos kova sustabdyta ir čempiono titulas, kuris priklausė lietuviui, atiteko Donegi Abenai.

„Esu kovojęs visose didžiausiose organizacijose. Bet susiduriame su tuo, kad yra sunku, kai esi iš mažos šalies. Nesi vertinamas, stumiamas, turi kovoti prieš visą sistemą. Taškais laimėti yra sudėtinga, kuriozinėse situacijose, kaip kojos skylimas. Vienoje kovoje leidžia kovoti tris raundus, o kitoje, kai esu čempionas, kuriam neturi teisės jam nieko sakyti, tai kovą nutraukia nieko nebandžius padaryti. Antroje kovoje net neduoda įspėjimo, kai iš galvos duoda ir kiaurai lūpą nuplėšia. Sako, kovok, jei nori, tai man kovoti, kad iki galo suplyštų ir legaliai nutrauktų kovą. Organizacija, kai mato vertę, turi parodyti pagarbą, kad vertina tave, turi eiti kartu toliau į priekį. Žinau, kad esu stipriausias pasaulyje“, – dėstė S. Maslobojevas.

UTMA organizacija dar neturi patirties ar daug kovotojų būtent S. Maslobojevo pussunkio svorio kategorijoje, bet pats S. Maslobojevas kartojo, kad priešininkų jis nesirenka, jam yra svarbu, kad kova būtų maksimaliai konkurencinga.

Beje, kovotojas kiek užsiminė ir apie savo karjeros galimą pabaigą.

„Jei viskas čia bus gerai, tai metams bent kontraktą turėsime. Pats esu nusibrėžęs pasiekti 40 metų, kodėl ne?“ – šypsojosi S. Maslobojevas.

Tiesa, UTMA organizacijoje kovoja ir Dominykas Dirkstys – kovotojas, kuris ne kartą viešus iššūkius metė ne tik kitiems „Sparta Gym“ kovotojams, bet ir pačiam S. Maslobojevui, kuris dabar bus tos pačios organizacijos dalis.

„Daug kalbėti, nereiškia darbus daryti. Mane dar gatvėje taip išmokino. Darbais. Savo vaikus ir aplinką mokinu, darbai šneka daug garsiau už žodžius. Jei tik norite, salė atidaryta, tuoj treti metai baigsis nuo kalbų, patys čia atėjome. Normalu kovoti su 20 kg lengvesniais kovotojais? Gal dar su 20 kg sunkesniais norite sukovoti. Reikia dar sukovoti prieš Edviną Šalkovskį ir „neužmigti“, tada galima pabandyti su manimi, aš su pozityvu žiūriu.

Kiekvienam šūdui yra savo pirkėjas. Vieni kelia tuos, kurie šneka, kiti vertina tuos, kurie daro. Kai ateis momentas… Duok Dieve, kad ateitų tas momentas. Tiek metų praėjo, tiek grasino, žadėjo, nesulaukėme, patys atėjome. Per daug dėmesio tam žmogui yra skiriama. Jis nieko nėra laimėjęs ar pasiekęs normalaus“, – teigė S. Maslobojevas.

Visgi S. Maslobojevas ne tik su D. Dirksčiu yra susidūręs dėl metamų iššūkių, bet ir dėl jų kiek skirtingų požiūrių į kovinį sportą. Priminsime, kad D. Dirkstys yra organizacijos „Jungle King“ įkūrėjas, kuriai itin aštrios kritikos yra pažėręs S. Maslobojevas.

„Žiūrėjau dar paauglystėje filmą, toks durniausias „Idiotokratija“. Su laiku supratau, kad ne kvailiausias filmas buvo, o čia dokumentika. Žmonės nustoja vertinti, kas tikra, kas yra menas, o vertina kažkokias pašaipas, smaginasi iš dviejų benamių kovojančių. Jei yra žmonių, kurie tai vertina, tikiuosi, mano gretose nėra tokių sekėjų. Jis daro šou tai publikai, kuri yra atskira nuo mūsų. Mes atnešame kokybę į šią organizacija, žmonės, kurie stebės mūsų kovas, jie žinos, kad žiūri ne cirką, o tikras kovas“, – teigė S. Maslobojevas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę:

Transliacija

UTMA #9

Rugsėjo 28 d.

12,99 €‎

UTMA #9 ir #10 turnyrai

UTMA

Rugsėjis, Lapkritis

24,99 €‎