fbpx
topsport

H.Vikšraitis UTMA debiutuos prieš M.Stebuliauską: „Jis yra geras ir nuožmus kovotojas, bet prognozuoju savo pergalę“

Trečiadienį UTMA kovinio sporto organizacija oficialiai pasirašė sutartis su trimis „Sparta Gym“ klubo kovotojais – Edvinu Šalkovskij, Henriku Vikšraičiu ir Raimondu Avlasevičiumi – o su Sergejumi Maslobojevu pasiekė žodinį susitarimą.

„Žalgirio“ arenoje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje oficialiai sutartį pasirašęs ir kalbėjęs H.Vikšraitis atskleidė, kad UTMA organizacijoje debiutuos jau rugsėjo 28-ą dieną „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame turnyre, kuriame pagal kikbokso taisykles susikaus su daugiau kaip MMA kovotoju žinomu lietuviu Matu Stebuliausku.

„Mano pirmoji kova vyks su M.Stebuliausku. Jis labiau yr MMA kovotojas, mėgsta ant žemės pasivolioti, aš čiupinėtis nemėgstu, o mėgstu stovėti ir viską užbaigti stovėsenoje. Esu su juo sparingavęsis, gerbiu jį kovotoją, jis taip pat yra treneris, kaip ir aš. Puoselėjame kovos menus ir norime, kad jų būtų kuo daugiau, bet laimės tik vienas. Padarysiu, kad aš laimėsiu“, – sakė H.Vikšraitis. „Kokiais būdais? Kumščiais (rodo rankas, – aut. past.), dar pakelčiau ir kojas, bet čia nepatogu. Viso – 4 būdais. Sunkiai dirbsime salėje su „Sparta Gym“, su geriausiu Lietuvoje treneriu Andriumi Šipaila“.

Kalbėdamas apie ambicijas prisijungus prie UTMA, H.Vikšraitis teigė, kad jo svorio kategorijoje yra ne vienas kovotojas iš Lietuvos, su kuriuo kol kas nepavyko susitikti ringe, todėl jis išbandyti norės juos visus.

„Visiems galiu patvirtinti, kad čia yra kovotojų, kurie spėjo nuo manęs pabėgti ir su kuriais ringe nesu susitikęs. Kai kurie yra gavę nuo manęs „blizgių“, bet kai kurie – ne. Yra gal 3 kovotoja – Martynas Jasiūnas, Matas Pultaražinskas ir Dovydas Rimkus, nes Mindaugui Narauskui jau šiek tiek daviau“.

Pats H.Vikšraitis be kovų jau yra beveik pusantrų metų, o paskutinį kartą pasirodė 2023 m. kovo mėnesį, kai „KOK 110“ turnyre teisėjų sprendimu pralaimėjo Manueliui Rifai. Visgi 2023 m. rugsėjį H.Vikšraitį ištiko nelaimė – paėmęs draugo paspirtuką ir bandydamas nuvažiuoti iki netoliese esančio garažo jis krito ant peties bei patyrė traumą.

„Esu toks žmogus, kad laisvalaikį leidžiu smagiai su draugais. Per tą laisvalaikį dažniausiai prisigrybauju ir prisigrybavau. Turiu nemažą randą, pasidariau traumą ir nekovojau virš metų. Salėje pasportuoju, bet ranka jaučiasi. Visgi su ja jau užmetu per ausį. Grįšiu į vėžias ir vėl, tikiuosi, būsiu pergalingame kelyje“, – sakė H.Vikšraitis.

Visgi kalbėdamas apie ilgą pertraukos laiką, H.Vikšraitis sakė, kad fiziškai jis bus pasiruošęs tinkamai.

„Tai kažkiek turi psichologinių pasekmių, nors visada buvau psichologiškai pasiruošęs, nes profesionaliame ringe pradėjau kovoti nuo 16 metų. Galiu pasakyti, kad esu pasiruošęs, esu užtikrintas ir manau, kad kolegoms bus reikalų su manimi. Dėl fizinio savo pasirengimo galiu pasakyti, kad viskas eina gera linkme ir nors varžybinio pasiruošimo dar nėra, bet jau jaučiuosi gerai“, – sakė H.Vikšraitis.

Kalbėdamas apie artėjančią kovą su M.Stebuliausku, H.Vikšraitis atskleidė, kad su juo yra sparingavęsis ir prognozavo savo pergalę.

„Jis mane gali nustebinti šokdamas į kojas, bet spėju, kad to nebus, nes viskas bus pagal kikbokso taisykles. Aš su juo stovėjęs sparinguose, kauniečius aš pažįstu, esame geri draugai. Mes, lietuviai, mūsų yra nedaug, vienas kitą žinome. Jis yra geras ir nuožmus kovotojas, visiems bus įdomu pažiūrėti, nes niekada dar nebuvome susitikę ringe. Bet prognozuoju savo pergalę, pasistengsiu ir pasiruošiu. „Sparta Gym“ „šaika“ yra tvirtesnė, tuo tarpu jis neturi su kuo ruoštis ir neturi tokio trenerio kaip mūsų“, – sakė H.Vikšraitis.

Galiausiai H.Vikšraitis perdavė žinutę sirgaliams: „Tikiuosi, kad pasiilgote mano smūgių, mano aukštos kojos ir galėsite susitikti su manimi rugsėjo 28-ą dieną“.

UTMA organizacija artimiausią turnyrą Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs rugsėjo 28-ą dieną, o lapkričio 8-ą suplanuotas jau dešimtasis UTMA turnyras, kuris vyks Kauno sporto Halėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pasirinkite prekę:

Transliacija

UTMA #9

Rugsėjo 28 d.

12,99 €‎

UTMA #9 ir #10 turnyrai

UTMA

Rugsėjis, Lapkritis

24,99 €‎